Startsida » Aktuellt » 2013
Nyheter 2013
december
27.12.2013
»

På dagen för menlösa barn vill rådet för brottsförebyggande lyfta fram följande centrala punkter.

november
20.11.2013
»

Behovet att bearbeta våldshändelser på arbetsplatsen samt möjligheterna att minska våld i arbetet var uppe till diskussion vid seminariet som ordnades av våldsektionen vid rådet för brottsförebyggande. Våld i arbetet orsakar höga mänskliga och ekonomiska kostnader.

oktober
22.10.2013
»

När det gäller unga vuxna är brist på utbildning efter grundskolan och arbetslöshet faktorer som starkast förutsäger brottslighet. Unga vuxna som gör sig skyldiga till brott är mycket ofta lågt utbildade, långstidsarbetslösa män.

2.10.2013
»

Jussi-arbetet som bedrivs av Förbundet för mödra- och skyddshem vann den första nationella brottsförebyggande tävlingen. Temat för tävlingen var förebyggande av våld i nära relationer, och vinnaren representerar Finland i den europeiska brottsförebyggande tävlingen (ECPA).

maj
april
23.4.2013
»

Rådet för brottsförebyggande anordnar en nationell brottsförebyggande tävling. Vinnaren av tävlingen representerar Finland i årets europeiska brottsförebyggande tävling (European Crime Prevention Awards, ECPA). Temat för årets tävling är förebyggande av våld i nära relationer. För första gången utses den finländska ECPA-kandidaten genom en nationell kvaltävling.

februari
Publicerad 6.5.2013
Tillbaka till början |